Köpölyözés

A magyar népgyógyászatban is régóta ismert eljárás. Köpölyözés során vákumos harangszerű eszközöket (köpölyt) helyezünk a kezelendő felületre. A köpöly anyaga lehet bambusz, üveg, műanyag, gumi, szilikon. Működése során magába szívja az alatta lévő bőrt, és a felszíni izomzat részeit. Az intenzívebb hatás érdekében mozgathatjuk is őket (csúsztatott köpölyözés).

A köpölyözést leginkább az izomfájdalom enyhítésére, emésztési rendellenességekre, a tüdő betegségeire (krónikus köhögés, asztma) mozgásszervi panaszok enyhítésére és bénulás kezelésére használjuk.

Moxa

A moxa „szivar” fehér ürömfűből sodort, papírral burkolt henger. A kezelés lényege, hogy a moxát az egyik végén meggyújtva melegítem vele az adott akupresszúrás pontokat. 

Az így keletkező füstgázok és hő bejutnak a bőrbe és kifejtik gyógyító hatásukat. A kellemes, ellazító hatású melegérzet közben megindul az elakadt energia áramlása. 

A következő problémák esetén ajánlott moxa terápia alkalmazása:

energiahiány, alulműködés, alacsony vérnyomás, krónikus betegségek, hideglelés-fázás, gyenge erőnléti állapot, tartós fájdalmak, álmatlanság, feledékenység, látás és hallás javítása, emésztési problémák, haspuffadás, krónikus hasmenés, erőtlenség, ödéma, étvágytalanság, szédülés, csepegő vizelet vagy vizeletelakadás.

Időpontfoglalás
+36 30 634 3146