Fitoterápia

Az emberiség egész történelme során a növények képezték a gyógyítás alapját.

Az egymástól több ezer kilométerre élő, egymástól függetlenül kialakult kultúrákban megfigyelhető, hogy a gyógynövényeket hasonló célokra használják. 

fitoterápia egy régóta ismert és alkalmazott gyógyítási mód, melynek  jelentése: gyógynövényekkel való gyógyítás. A növények a szervezet öngyógyító erőit segítik, adaptogén, immunerősítő, szabályozó hatásuk van.

GYÓGYULÁS A TERMÉSZET EREJÉVEL

A fitoterápiában a gyógynövények virágát, szárát és termését is felhasználják, de akár a növény gyökere is szolgálhat alapanyagként.

Mivel itt egy természetes gyógymódról van szó, a különböző növényi részeket semmilyen kémiai szerrel nem kezelik, és nem vetik alá kémiai eljárásoknak sem.

A gyógynövények olyan arányban és kémiai kötésben tartalmazzák a hatóanyagokat, hogy azok gyógyászati célokra is alkalmasak.

A fitoterápia alkalmazása során is törekszem a holisztikus szemléletű gyógyításra, a beteget, a test – lélek – szellem egységében szemlélem és kezelem. Az engem felkereső betegeknek komplex terápiát állítok össze, a fitoterápiát más alternatív módszerekkel szinergiában (egymást erősítve) alkalmazom a mielőbbi gyógyulás érdekében.

MILYEN TERÜLETEI VANNAK A FITOTERÁPIÁNAK? 

-gyógynövények, fűszernövények

-aromaterápia (illóolajok)

-méhészeti termékek (apiterápia)

-Bach virágterápia

-Schüssler sók

A növények biológiailag aktív anyagokat: enzimeket, vitaminokat, ásványi sókat, makro és mikroelemeket tartalmaznak. Egyes növények az antioxidáns tartalmuk miatt semlegesítik a szabad gyököket, ezzel a betegségek megelőzését segítik. Javítják a máj és epe működést, a gyomorműködést, is pozitívan befolyásolják. Erősítik az immunrendszert. Ismerünk olyan növényeket, amelyek javítják a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

BACH-VIRÁGTERÁPIA

Az Edward Bach által leírt módszer többnyire vadon élő növények virágait használja fel a lélek pillanatnyi állapotának gyógyítására. A terápia létrehozója szerint  minden testi ktünet lelki betegségekre vezethető vissza, így a testi bajok orvoslása során a lelki problémákat kell megoldani.

A Bach-virágterápia azoknak ajánlott, akik hisznek a természet gyógyító erejében, akik szeretnék lelki blokkjaikat feloldani, ezzel pedig fizikai tüneteiket is enyhíteni vagy teljesen megszüntetni.

A Bach-virágterápia rendszerében 38+1 (elsősegély csepp/spray) különböző gyógyír található. Ezekből az eszenciákból személyre szabott keverékek készülnek, amelyeket szájon át kell alkalmazni. A cseppek szintetikus anyagoktól mentesek, szelíden, mellékhatásoktól mentesen gyógyítanak. A szerek kombinálásával nagyszámú variációra van lehetőség.

A virágterápia nagy előnye, hogy kiválóan alkalmazható más gyógymódokkal együtt, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a virágeszenciák segítik mind a hagyományos gyógyszerek hatását, mind az egyéb természetgyógyászati gyógymódokat.

SCHÜSSLER SÓK

Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler által kidolgozott terápia szerint a sejtek hibátlan működése a szervetlen sók megfelelő mennyiségétől függ,  nem megfelelő arányuk vagy hiányuk testi megbetegedésekhez vezethet.

A Schüssler terápia alapgondolata, hogy a hibásan működő sejteket, amelyek már nem képesek nagy molekulájú anyagok felvételére, kis molekulájú (homeopátiásan elkészített) anyagokkal látják el. A bejuttatott szer egyrészt pótolja a hiányt, másrészt arra készteti a regenerálódó sejteket, hogy a szükséges elemeket egyre inkább saját maguk vegyék fel a szervezetből.

Ezt a fajta világszerte ismert gyógymódot Schüssler-féle biokémiai terápiának nevezik.

APITERÁPIA

Az apiterápia méhészeti termékekkel való gyógyítást, jelent, a világ minden részén évezredek óta ismert gyógymód.  

A méhek által előállított gyógyhatású anyagok: a méhpempő, a propolisz, a virágpor, a méhviasz és a méz. Alkalmazásukkal igen jelentős javulás érhető el a különféle betegségek, krónikus megbetegedések terén és bizonyos tünetek enyhítésében. Kiegészítő terápiaként mindenképpen ajánlott alkalmazásuk.

A méhpempő hatékonyan segíti a fizikai és szellemi stresszhelyzetekkel való megküzdést. Harmonizálja az immunrendszer és a belső elválasztású mirigyek működését. A túlműködő és alulműködő szerveket optimalizálja, folyamatosan fogyasztható. fajta

Időpontfoglalás
+36 30 634 3146