Szemtréning -
látásjavító szemtorna

 A szemtréning hozzájárul a látás megőrzésében, a maradék látás megtartásához, illetve a látás javításához. A szemizmok speciális tornájával javul a szem vérkeringése, a látást tehermentesítő és látásjavító gyakorlatok  tudatos szokássá alakítása segíti látásod megőrzését.

Megér neked csupán napi 10 perc gyakorlást a tökéletes látásod megőrzése vagy látásod javítása?

Ha igen a válaszod, akkor a legmegfelelőbb helyen jársz.

A szem edzését szolgáló gyakorlatokat, a szemmasszázst, a szemjógát már ősidők óta alkalmazták az indiánok, Kína, Tibet és India népei. A szem edzésének gondolata, szükségességének felismerése, tehát nagyon régre nyúlik vissza. A nyugati kultúrában a látásjavító szemtorna közel 100 éves múlttal rendelkezik.

KINEK AJÁNLOTT ÉS MIBEN SEGÍT A SZEMTRÉNING? 

Itt is, mint mindenben, a megelőzés a legfontosabb. Megfelelő szokások kialakításával, odafigyeléssel, jelentősen csökkenthető a látásromlás kialakulása.

A tréninget ezért, nem csak a látás problémákkal küzdőknek, hanem megelőző céllal, az egészséges szeműeknek is ajánlom.

A szemtréningen szerzett ismeretekkel nem csak saját látásunkat őrizhetjük meg vagy javíthatjuk, hanem gyermekeinket és a környezetükben élőket is támogathatjuk a látási problémák megelőzésében. 

Minden olyan munkáltató számára is ajánlott, ahol a dolgozók sok időt töltenek számítógép előtt, vagy fokozottan igénybe van véve szemük, látásuk. 

MILYEN PROBLÉMÁK KEZELHETŐEK A SZEMTRÉNINGGEL? 

Rövidlátás (myopia), távollátás (hypermetropia), „olvasó szemüvegesség” (presbyopia), szemtengelyferdülés (asztigmia), kancsalság, tompalátás (amblyopia), zöld hályog (glaucoma), szürke hályog (cataracta), stb.

HOGY ÉPÜLNEK FEL A SZEMTRÉNING FOGLALKOZÁSOK? 

Egy-egy foglalkozás alatt aprólékosan átvesszük azokat a személyre szabott egyszerűen elsajátítható mozgássorokat, amiket majd otthon, saját időbeosztásod szerint is gyakorolhatsz.

Nagy hangsúlyt kap a terápia során a különböző fizikai feszültségek, érzelmi gátak, traumák leküzdése. A légzőgyakorlatok, a relaxáló gyakorlatok, a speciális masszázstechnika az egész test, így a szemgolyó keringését is javítja, ami nagyon jó hatással van a látóideghártyára.

ALKALMAZOTT TECHNIKÁK:

  • speciális szemizom gyakorlatok, szemtornák
  • helyes nézési szokások kialakítása
  • jógagyakorlatok, a szem vérkeringését is segítő mozgássorozatok
  • kínai gyógymódokat, amik a szervezet öngyógyító képességét aktiválják, mint pl. az akupresszúra, a meridián torna, energetikai gyakorlatok, reflexterületek egyszerű kezelése
  • látást segítő, agyfélteke összehangoló gyakorlatok
  • különböző masszázsok
  • meditáció, légző, lazító és vizualizációs gyakorlatok
  • táplálkozási, életviteli tanácsok, gyógynövények használata
  • lelki okok feltárása, hiszen érzelmi állapotunk szorosan összefügg látásunkkal

A tréninget nem kell folytatni annak, aki visszaállította tökéletes látását, vagy tartós javulást ért el. Visszaeséstől sem kell tartani.

A szemtorna javítja a memóriát is, ugyanis serkenti a két agyfélteke közti kommunikációt, ami az emlékek felszínre hozásához elengedhetetlen.

Időpontfoglalás: +36 30 634 3146